Apple е нов сопственик на стартапот WiFiSLAM (WiFi Simultaneous Localization and Mapping). Стартапот ќе треба да и помогне на компанијата во натпреварот со Google за мапирање на внатрешноста на објекти. По аквизицијата WiFiSLAM веднаш ја затвори својата страна, а инжинерите ќе бидат префрлени кај Apple. Аквизицијата на WiFiSLAM го чинеше Apple околу 20 милиони долари. […]

Прочитај повеќе