Кина со сајбер нападите врз Lockheed Martin наводно собрала и дел од плановите за последната генерација на воените воздухоплови на САД, F-22 Raptor и F-35A Joint Strike Fighter. Нападите ги извршил кинески државјанин Су Бин кој живее во Канадa, јавува Wall Street Journal. Сајбер нападите г. Су ги извршил со помош на уште двајца соучесници, […]

Прочитај повеќе

Huawei ќе се повлече од американскиот пазар, најави директорот на кинескиот производител на паметни телефони, Рен Женгеи. Во интервју за францускиот LesEchos.fr г. Женгеи изјави дека нема намера веќе да се расправа со американските власти кои гледаат на Huawei како на шпион на Кина. „Ако Huawei е ставен во средина на односите помеѓу САД и […]

Прочитај повеќе

Земјите кои се вклучени во војна имаат легално право да употребат сила против хакерите и „хактивистите“ кои се инволвирани во сајбер-напади, се вели во нов прирачник подготвен за НАТО oд група независни експерите кои соработуваа со интернационалниот Црвен Крст и Сајбер командата на САД, пренесува Guardian. Предложениот прирачник е контроверзен бидејќи интернационалните закони го забрануваат […]

Прочитај повеќе