Тешко заспивате, а уште потешко се будите? Потполно ве разбираме. Во еден или во друг дел од животот таквата емоционална исцрпеност знае да се прикраде кон модерниот човек. За подобро справување со ваквите предизвици, би можеле да пробате неколку работи, кои, првенствено, мора да бидат советувани од вашиот лекар. Но, во исчекување на таквото нешто, […]

Прочитај повеќе

Помалку спиење значи и поголема продуктивност, нели? Во оваа видео Филип Вандусен зборува за проблемите кои може да се развијат поради недостаток на сон, но и како да ја зголемите продуктивноста и да се наспиете.

Прочитај повеќе

Дали знаевте дека во зависност од тоа кога ќе си легнете, можете да се разбудите во планираното време одморни или исклучително нерасположени. Таквото нешто зависи од 90 минутното правило, според кое треба да се разбудите на крајот од циклусот на спиење, а не измеѓу, кога веќе длабоко спиете… Sleeptime е веб сајт кој бара од […]

Прочитај повеќе

Доколку внимателно ги следевте нашите статии за ефикасно работење, би требало соодветно да сте наоружани за исполнување на секојдневните обврски и рутини. Она што сега ни останува е правилно да се адаптираме и за најважното нешто – сонот. Како што несомнено сте забележале, кога не сте правилно наспиени, немате ниту енергија ниту пак волја, а […]

Прочитај повеќе

Со новата надградба на iOS, Apple повторно се зафаќа со решавање на навидум мали проблеми кои ги прават нивните производи најдобри на пазарот. Новата 9.3 надградба на iOS која во моментов е достапна за развивачите во бета верзија, доаѓа со функција која ќе олесни заспивањето на корисниците. Најверојатно веќе сте виделе некоја статија во која […]

Прочитај повеќе

Некој некогаш рече дека Snooze копчето на алармите е истовремено најдобриот и најлошиот изум. Но, што ако немате Snooze копче, туку мора да направите фотографија за да го изгасите алармот. И тоа не било каква фотографија, туку истата што сте ја направиле вечерта пред да си легнете? Sleep If You Can е нова интересна мобилна […]

Прочитај повеќе