Денес е последниот говорник на годинешниот M3Con. Настанот најпрво се одложи како конференција во живо, но организаторите успеаја да организираат најголемите експерти сепак преку онлајн говор да им се обратат на сите кои се заинтересирани. За денесе е најавено предавањето на Мара Мекмахон, Modeler и Rigger во Pixar Animation Studios. Мара е дел од тимот […]

Прочитај повеќе

Yobi3D е пребарувач кој наоѓа најразлични 3Д модели кои потоа може да ги искористите, доработите или веднаш да ги отпечатите на 3Д принтер. Пребарувачот е своевидна замена за Google за сите кои се занимаваат со моделирање, а благодарение на се поголемата достапност на 3Д-принтерите, бројот на корисници кои ќе бараат модели ќе биде се поголем. […]

Прочитај повеќе

Од секогаш ми било сон да создадам мој играчки, едно време тој сон го задоволуваа LEGO коцките, подоцна дојде денот да имам компјутер па да си дизајнирам свои едноставни форми. За среќа, денеска постои технологија за 3Д принтање кај што можете да си пратите дизајн да ви го испринтаат во физички објект. Иако постојат направи […]

Прочитај повеќе

Photofly е неверојатно лесна алатка за користење на Autodesk Labs, и e кул начин да креирате 3Д модели од разни реални проекти околу вас користејќи сет на фотографии.

Прочитај повеќе