Доколку внимателно ги следевте нашите статии за ефикасно работење, би требало соодветно да сте наоружани за исполнување на секојдневните обврски и рутини. Она што сега ни останува е правилно да се адаптираме и за најважното нешто – сонот. Како што несомнено сте забележале, кога не сте правилно наспиени, немате ниту енергија ниту пак волја, а […]

Прочитај повеќе

Паметните камери на Nest ве гледаат дури и кога се исклучени, открива ново истражување. Иако камерата е дизајнирана така што може да се исклучи со помош на апликација за паметен телефон за да престане со снимање, сепак ова единствено ќе ја исклучи диодата што емитира светлина. Камерата продолжува да снима. Од Nest велат дека кога […]

Прочитај повеќе

За разлика од останатите аларми кои постојат, Walk Me Up алармот ќе ве натера да станете од кревет и да oдите наоколу, односно да направите неколку чекори за тој да престане да ѕвони. Апликацијата користи напреден алгоритам за да го изброи бројот на чекори што го имате направено, откако тој ќе се исклучи. Исто така, […]

Прочитај повеќе

Некој некогаш рече дека Snooze копчето на алармите е истовремено најдобриот и најлошиот изум. Но, што ако немате Snooze копче, туку мора да направите фотографија за да го изгасите алармот. И тоа не било каква фотографија, туку истата што сте ја направиле вечерта пред да си легнете? Sleep If You Can е нова интересна мобилна […]

Прочитај повеќе