Џонатан Ајв, главниот дизајнер зад секој успешен производ на Apple, како Macbook Pro, Macbook Air, iMac, Mac mini, iPod, iPod Touch, iPhone, iPad, iPad Mini, Apple Watch и iOS; сега е унапреден едно скалило погоре. Г. Ајв од потпретседател за дизајна ќе биде главен директор за дизајн. Во моментов главна преокупација на г. Ајв е […]

Прочитај повеќе

Џони Ајв, култниот дизајнер кој стои за iPhone и iPad, го најави паметниот часовник на Apple во интервју за New York Times. Но, г. Ајв не ги откри деталите за iWatch, туку наговести дека Швајцарија, како синоним за пазарот на часовниците, ќе добие вистински конкурент. „Според дизајнерот кој работи во Apple, Џонатан Ајв, во пофалбите […]

Прочитај повеќе

Ајв е исто толку влијателен во Apple како легендарниот директор Стив Џобс, вели Чарли Роуз во најавата на интервјуто со главниот дизајнер на iOS и iPhone, Џони Ајв, и индустрискиот дизајнер Марк Њесон. Двајцата дизајнери во интервјуто зборуваа за дизајнирање на убави објекти и нивната соработка на 40 објекти што беа понудени на неодамнешна аукција […]

Прочитај повеќе

Џонатан Ајв, човекот кој е задолжен за дизајнот на уредите на Apple и за корисничкиот интерфејс, е заинтересиран за повеќе „flat” дизајн во iOS 7, пренесува Wall Streat Journal. Овој тип на дизајн станува се попопуларен во последно време, а е доста користен кај Google и во Windows Phone 8. Google веќе подолго време го […]

Прочитај повеќе