Оперативните системи Chrome и Android на Google ќе си останат оделени продукти уште долго време, вели претседателот на бордот на Google, Ерик Шмит. Со ова г. Шмит ги смири шпекулациите кои се појавија откако Google постави хромирана Android статуа на својот кампус во Маунтин Вју, Калифорнија. Оваа статуа веднаш се поврза со именувањето на Сундар […]

Прочитај повеќе