Подгответе се за 36 часа на креативно размилување, споделување на знаење, брејнсторминг и развивање со студенти, инжинери, професори и научници од разни индустрии! Од 20 до 21 април во Скопје, поточно во Едукативниот центар на Seavus, ќе се оддржи Space App Challenge на NASA. Овој дводневен интернационален хакатон се одржува во 75 градови ширум светот, […]

Прочитај повеќе