Onenote, софтверот на Microsoft за фаќање белешки и колаборација, сега е за првпат достапен Mac, и тоа бесплатно, и во фримиум модел за Windows. Покрај новите верзии, објавен е и API со кој ќе може да се поврзат трети апликации директно со OneNote. Со ова Microsoft ја комплетира задачата да го обезбеди OneNote за сите […]

Прочитај повеќе

Deutsche Telekom најави партнерство со апликацијата за фаќање белешки Evernote на 12 пазари во Европа, вклучувајќи ја и Македонија. Иако Evernote е бесплатна за iOS, Android и десктоп, со партнерството се промовира Premium услугата на сервисот која чини пет долари месечно. Но, корисниците на T-Mobile Македонија кои ќе ја симнат апликацијата до октомври 2014-та година […]

Прочитај повеќе

Google Keep е нова самостојна Android апликација од интернет гигантот со која може да ги снимате и организирате „сите работи кои сакате да ги запомните“. Апликацијата е едноставна и нуди брзо внесување на белешки со куцање на текст или преку снимање на говор. Може и да се слика преку апликациите и фотографиите да се едитираат […]

Прочитај повеќе