Што имаат заедничко Evernote, OneNote и Google Keep? Сите три алатки се повеќе од одлични за земање и правење најразлични дигитални белешки. Како Дартањан, TreeNoote им се приклучува на трите мускетари и ветува минималистички интерфејс, но напредни можности за снимање на вашите мисли, префрлување содржини од веб страни, како и вметнува линкови и слики. TreeNoote […]

Прочитај повеќе

Земање белешки знае да биде значително олеснето со нашите паметни направи. Следниве три алатки ќе ви помогнат во исполнување на мисијата за прегледно складирање на важните работи. Notebook, на Zoho, e апликација која ви дозволува да вметнувате визуелно-импозантни насловни страни, и да групирате белешки во еден вид дигитални купчиња кои се расчленуваат на допир. Во […]

Прочитај повеќе

Дигиталната технологија знае значително да ги олесни секојдневните активности не само на учениците, туку и наставниците. Во пресрет на новата училишна година, решивме да споделиме три исклучително корисни алатки. Некои од нив ќе ви помогнат да се посветите на важните работи, некои ќе пробаат да внесат ред со вашите хаотични мисли. Сите од нив, меѓутоа, […]

Прочитај повеќе

Новата надградба на Google Keep 2.2 е достапна за корисниците, а новата верзија ќе им овозможи подобрени листи, подобрена селекција на повеќе профили, и можност за пребарување на текст во сликите. Пребарувањето на текст во сликите е најголемиот новитет, а неодамна и Onenote ја додаде оваа опција, во својата десктоп апликација. Апликацијата го пронаоѓа текстот […]

Прочитај повеќе

Google Keep апликацијата за фаќање белешки е со чист дизајн, типично за Google, и нема ништо во околината што би можело да ви го одвлекува вниманието. Нормално, на почетокот на стартувањето на апликацијата ќе треба да внесете корисничко име од Google, па така сите белешки ќе ви бидат синхронизирани на сите уреди. Апликацијата нуди и […]

Прочитај повеќе

Google Keep е нова самостојна Android апликација од интернет гигантот со која може да ги снимате и организирате „сите работи кои сакате да ги запомните“. Апликацијата е едноставна и нуди брзо внесување на белешки со куцање на текст или преку снимање на говор. Може и да се слика преку апликациите и фотографиите да се едитираат […]

Прочитај повеќе