Facebook најави дека наскоро сите десктоп корисници ќе ги гледаат рекламите, без разлика дали користат AdBlock или не. За среќа, истовремено на корисниците ќе им биде овозможено, да одберат кои реклами ќе ги гледаат, а кои не. „На корисниците им обезбедивме поголема контрола.  Истовремено ќе започнеме да им прикажуваме реклами и на корисниците кои користат софтвер за […]

Прочитај повеќе

Пред неколку денови од Google ги отстрани сите апликации за блокирање на рекламите од Google Play, бидејќи го нарушуваат правилото во 4,4 од нивниот Договор за развивачи. Една меѓу апликациите кои ги снема во мракот беше и популарната AdBlock Plus која се користи најчесто како екстензија на некој од популарните прелитувачи. Но, наместо да се […]

Прочитај повеќе