Платформата за блогирање Tumblr ја подобри својатa Android апликација со опции кои беа побарани од корисниците. Апликацијата сега автоматски ги стартува анимираните гифови, наместо да се клика на нив; поддржува пејсаж мод со што ќе може апликацијата да се користи и на таблет компјутери; и има можност за креирање на сетови за фотографии, односно правење […]

Прочитај повеќе

Facebook до сега успеваше да ги игнорира анимираните .gif фајлови кои го опседнаа интернетот. Но, сега пребарувачот за gif фајлови, Giphy, успеа да креира код кој всушност ги врти анимациите на мрежата. Се што треба да направите е да постирате URL од gif фајловите на Facebook или да споделите фајл на мрежата директно преку Giphy […]

Прочитај повеќе

Една Фотографија, 1.000 зборови, но еден гиф е околу 4.000 зборови или повеќе, зависно од колку секунди трае. Овие анимирани фотографии станаа неопходни на интернет за да се пренесат емоциите, секако во вид на пародија од позната филмска сцена како што и доликува на денешната интернет култура. Но, иако станаа популарни во последниве неколку години […]

Прочитај повеќе

GIF-овите земаат се поголем замав во денешно време, па дури и цели приказни се креираат со нивна помош. Доколку сте љубител на gif анимациите и имате потреба од некоја, отсега па натаму Google ќе ви ја олесни работата во пронаоѓањето на кретивни анимирани фотографии.

Прочитај повеќе