Американска федерална комисија отвори истрага за врските меѓу бизнис партнерите на Microsoft и владини службеници од други земји како Кина, Романија, Италија и други, за кои се сомнева дека биле поткупени да прифатат договор за користење на софтвер, пишува Wall Street Journal. Според претставниците од американското Министерство за правда, истрагата е во прелиминарна фаза и […]

Прочитај повеќе