Funny Or Die го претстави првиот VR филм, Miyubi. Филмот е приказна сместена во осумдесетите. Miyubi е робот кој е произведен во Јапонија. Неговата приказна започнува кога бизнисмен го купува како подарок за својот син. Miyubi е приказна за застарувањето. Најверојатно најинтересниот дел од филмот се скриените делови кои може да ги „отклучи“ гледачот, но ова […]

Прочитај повеќе

Порталот за хумор и сатира, Funny or Die го објави своето најдолго видео. Се работи за iSteve, сатиричниот филм за основачот на Apple, Стив Џобс, кој почина во октомври 2011-та година. Филмот е полесна и комична верзија на биографијата на култниот основач. Сценариото е напишано за три дена со мало истражување на Wikipedia. „Во вистински […]

Прочитај повеќе

Две недели пред најавување на iSteve, саркастичниот портал Funny or Die го презентираше и првиот трејлер. Иако трејлерот е без сцени од филмот (можби една или две), сепак се чини дека, барем засега, Funny Or Die се претпазливи за да не ги налутат фановите на Apple. Ако судиме по трејлерот филмот навистина ќе се обиде […]

Прочитај повеќе

По верзијата со Ештон Кучер како Стив Џобс и верзијата на Аарон Соркин, ќе има и трета верзија на автобиографијата на култниот директор на Apple. Најновата верзија ќе биде во продукција на Funny or Die и се вика iSteve, јавува New York Times. Филмот е со траење помеѓу 60 и 70 минути, а својата интернет […]

Прочитај повеќе