Несомнено секој ќе се сети на балоните од детството. Играчка по која и денес плачат куп деца. Новите балони-роботи од Festo, секако нема да им ја олеснат работата на родителите, иако можеби следните балони ќе си ги купат за себе. Балоните и роботот-пеперутката се креирани од компанијата за автоматика Festo.

Прочитај повеќе

Маркус Фишер и неговиот тим од Festo го креираа SmartBird, голем со лесна тежина робот кој е моделиран според галебите и лети со мавтање на механичките крила. Идејата зад работата на г. Фишер, кој има креаирано и роботи налик на пингвини, медузи и други имитации на природниот свет, е да се најде најефикасниот модел на […]

Прочитај повеќе