Претпоставуваме дека сте слушнале за Google Keep, особено корисната екстензија која ви дозволува брзо и едноставно да сочувате линкови, слики, цитати од сајтови на кои наидувате. Иако нема никакво сомневање во функционалноста на Google Keep, но што доколку би сакале поелегантна алтернатива, пософистициран начин за грабнување на сите тие текстови, видеа, слики и линкови и […]

Прочитај повеќе

Откако го најавија чистењето, Google случајно објави нов сервис за креирање на забелешки преку Google Drive кои можете да обоите во различни бои за подобро распознавање, чек-листи и слично. Сервисот именуван Keep го снема исто толку ненадејно како што се и појави. Keep апликацијата за првпат случајно се појави на веб уште во минатата година, […]

Прочитај повеќе