Европската вселенска агенција (ESA) изработи апликација за iOS со помош на која, доколку поседувате Parrot.AR Drone, ќе може да помогнете во проектот за автоматизација на слетување на вселенско летало. Апликацијата е наречена Astro Drone, и е всушност „краудсорсинг“ игра која ја проширува реалноста за визуелно да ги претстави платформите на кои ќе треба да го […]

Прочитај повеќе