Маркус Фишер и неговиот тим од Festo го креираа SmartBird, голем со лесна тежина робот кој е моделиран според галебите и лети со мавтање на механичките крила. Идејата зад работата на г. Фишер, кој има креаирано и роботи налик на пингвини, медузи и други имитации на природниот свет, е да се најде најефикасниот модел на […]

Прочитај повеќе