Интернет активистите Anonymous и хакерската група LulzSec заедно најавија дека ќе стартуваат кампања во три фази против PayPal, и eBay, со цел да се одмаздат за апсењата на десетина свои членови. Апсењата беа поттикнати од PayPal кои доставија листа од 1.000 IP адреси до FBI за луѓе кои го напаѓаа сајтот минатата година како знак […]

Прочитај повеќе

Интернет активистите Anonymous објавија „тајни документи“ украдени од Единицата против сајберкриминал на италијанската полиција. Anonymous вели дека ги добиле фајлови, кои наводно „тежат“ околу 8 GB, од анонимен извор кој ги украл од серверите на Centro Nazionale Anticrimine Informatico per la Protezione delle Infrastrutture Critiche (CNAIPIC). Меѓу потадоците има доверливи фајлови со информации за истраги, […]

Прочитај повеќе

Кога пред некој ден беа уапсени 16 осомничени членови на Anonymous поради пробивања на финансиски сајтови, заменик помошник директорот на американското Федерално биро, Стив Чабински излезе со изјава дека „сакаме да пратиме порака дека хаосот на Интернет не е прифатлив, дури и ако хакерите веруваат дека имаат социјални причини, не е прифатливо да се пробиваат […]

Прочитај повеќе