RFduino е мала како монета независна Arduino-компатибилна плочка со отворен код која може да се вметне во било кој ваш проект. Работи на моќен ARM Cortex процесор и може да се напојува преку штекер, USB или од малите батерии како монети. Дизајниран е од Армен Казанчиан и во моментот на KickStarter се собира потребната сума […]

Прочитај повеќе