Ештон Качер си ја користи новата улога во хит серијата Two and a Half Men (тој го замени Чарли Шин), за да ги рекламира интернет компаниите во кои има инвестирано. Се разбира поради овој потег веќе има проблеми со телевизиската куќа CBS. Многумина го знаат Ештон Качер како глумец од претежно комедии и не се свесни […]

Прочитај повеќе

Поради се поголемата мобилност на интернет корисниците, друштвените мрежи еволуираат во помали, поприватни апликации кои им овозможуваат на корисниците да останат во контакт со своите најблиски пријатели. Станува збор за мобилните апликации за групно пишување кои благодарејќи на интернет можностите на паметните телефони овозможуваат одредена група на луѓе да комуницира истовремено, заменувајќи ги SMS пораките […]

Прочитај повеќе

Стартапот за групна комуникација, кој е стартуван само пред година дена, GroupМe, сега е во сопственост на Skype, популарен VoIP сервис кој неодамна беше и самиот купен од Microsoft за 8,5 милијарди долари. Skype наскоро ќе биде интегриран во Microsoft платормите xBox 360, Kinect, Office 365 и Windows Phone. Токму тука GroupMe, кој се покажа […]

Прочитај повеќе

YouTube ќе го стрима во живо Lollapalooza фестивалот, еден од најпознатите музички фестивали во светот кој ќе се случува меѓу 5-7 август. YouTube ќе го стрима фестивалот преку својот нов сервис YouTubeLive, кој овозможува да гледате видеа во живо. YouTube го тестираше овој концепт со концерт на U2, говор на Обама, и со крикет натпревари. […]

Прочитај повеќе