EESTEC Academy е ИТ настан организиран од студентската организација EESTEC LC Skopje. Настанот традиционално го организираат веќе со неколку години, а годинава поради пандемијата Ковид-19 ќе се одржи онлајн. EESTEC Academy претставува серија од кратки обуки на актуелни теми од техничката област. Учеството на академијата е целосно бесплатно, а до крајот на годината ќе се […]

Прочитај повеќе

T4T или Training For Trainers e интернационален настан во кој учество може да земат студентите од електротехничките факултети и кои се членови на студентската организација EESTEC (Electrical Engineering Student’s European Association). Настанот кој се смета „за најдобар, најоригинален и наједукативен“ ќе трае од 20 до 30 октомври, од кои првите 5 денови учесниците ќе бидат […]

Прочитај повеќе

Денеска официјално беше отворен четвртиот по ред семинар и натпревар за роботика Робомак 2013, организиран од EESTEC LC, IEEE и Студентскиот парламент на ФЕИТ. Саемот за роботика ќе се трае до 15-ти март и ќе се одвиваат различни работилници со студенти, асистенти и професори на ФЕИТ. Исто така на РобоМак 2013 се пријавени и околу […]

Прочитај повеќе