Фитнес скенерот на Naked Labs е најверојатно најсофистицираниот фитнес уред кој може да го поседувате. Уредот доаѓа со огледало и вага, кои го скенираат целото тело и ја регистрираат тежината, а потоа го одредуваат индексот на телесни масти. Naked 3D Fitness Tracker доаѓа со Intel процесор, Wi-Fi антена, ротациона плоча, апликација за паметен телефон и […]

Прочитај повеќе

За жал на сите гикови, компјутерите не нудат никаква физичка активност, освен можеби преместување на лаптопот од едно на друго место. Најактивни делови од телото се прстите додека куцате на тастатурата или кликате со глувчето. Затоа и не е чудно што група научници од Јапонија во својата книга Convert Anything to Calories реши да пресмета […]

Прочитај повеќе