Автомобилот Concept One на хрватскиот производител Rimac Motors, е најбрзото возило на старт. Вирално видео на професионалниот возач Арчи Хамилтон во кое Concept One се трка со LaFerrari и Tesla Model S, ги покажува можностите на автомобилот. Арчи Хамилтон е професионален возач и внук на Данкан Хамилтон, победник на Le Mansa. Г. Хамилтон е и […]

Прочитај повеќе

LaFerrari, првиот хибриден автомобил на култната италијанска компанија, ќе го користи Siri на Apple како интегриран гласовен асистент и има два iPad Mini таблет компјутери вметнати во седиштата за да се користат како мултимедијални центри со пристап до апликации, игри и видео содржина. Сите 499 примероци од неверојатниот LaFerrari се веќе продадени за по 1 […]

Прочитај повеќе