Journey ја освои наградата за најдобра игра на Game Development Choice Awards во Сан Франциско. Наградата овојпат ја освои во конкуренција на Dishonored, The Walking Dead, Mass Effect 3 и XCOM: Enemy Unknown. Покрај оваа награда, креаторите на играта, That Game Company, се добитници и на наградите за најдобар визуелен изглед, најдобар дизајн, најдобро аудио, […]

Прочитај повеќе

Најдобра видео игра на годинешните BAFTA награди е Dishonored, но огромен успех има и Journey, играта за која музиката ја изведе Камерниот oркестар на Македонската радио телевизија. Journey замина со пет награди: за најдобар онлајн мултплеер, уметничко достигнување, најдобар дизајн, авторска музика и музичко остварување. [youtube]IyDvT7XpaBc[/youtube] Акционата авантура Dishonored ги освои почестите за најдобра игра во […]

Прочитај повеќе