Vizzywig 4К e нова iOS апликација на i4software со екстравагантна цена од 1.000 долари. Тоа што го нуди е можност да снимите 4K видео, или Ultra HD видео со резолуција поголема од 4.000 пиксели, со вашиот iPhone 5S. Покрај можноста за снимање, апликацијата нуди и можност за едитирање на снимката, додавање на музика во позадина […]

Прочитај повеќе

Американската интернет телевизија Netflix започна да стрима видеа со 4К-квалитет на слика. Одлуката можеби е помалку чудна со оглед на тоа дека декодерите во телевизорите не се вградени во постарите модели на 4К-телевизорите, јавува BBC. Иако најголем дел од корисниците не се технички подготвени за Ultra HD телевизија, сепак Netflix се одлучи да го надгради […]

Прочитај повеќе

Купувачите на нови телевизори на Samsung, кои ќе се продаваат од 2014-та година, ќе имаат телевизор со гласовна контрола и ќе можат да навигираат низ содржините со гестикулации. Покрај подобрената интеракција, Samsung на CES 2014 ќе претстави и нов телевизор Ultra HD кој ќе биде од 105-инчи со закривен екран, со резолуција 5.120х2.160. Цената не […]

Прочитај повеќе

Ultra HD (4k) е следната резолуција која веќе срамежливо се појавува, и во следниве 5-10 години се очекува целосно да завладее со пазарот на телевизори, предвидува PCMag. Дефиницијата за Ultra HD телевизија е „телевизија која прикажува 8 милиони пиксели“. Најниската граница на новиот стандард ќе биде 3840 х 2160, но со оглед на тоа дека […]

Прочитај повеќе