Која е следната фаза во развојот на апликации и што треба да очекуваме? Oва беше првото прашање на првата конференција за мобилни технологии, MobileFirstМК. Панелот кој требаше да ја предвиди иднината беше составен од Лука Абрус од хрватското студио Five Minutes; Александра Христов, веб дизајнер во Netcetera; Дарко Булдиоски од New Media MK; и Хајан […]

Прочитај повеќе

Skopje Casual е можеби најуспешниот македонски блог, и не затоа што стана популарен поради лежерната мода, знаеме дека модните блогови земаат замав; туку стартуваше спонтано, без план за бизнис, и по три години стана еден од ретките блогови кои имаат професионални соработки со локални дизајнери и странски брендови. Покрај My:Time, блогот од неодамна соработува и […]

Прочитај повеќе

Како по обичај, на првиот понеделник од месецот, а тоа сега е 4-ти март, ќе се одржи нов Mobile Monday со почеток во 18:30 часот во клубот МКЦ, во Скопје. На овој настан тема ќе биде респонзивниот дизајн, oдносно веб дизајн кој реагира со намалување и скролање на опциите за да одговараат на различните екрани […]

Прочитај повеќе