Apple неодамна ја отвори својата најнова продавница лоцирана во Токио, која е во препознатливиот елегантен стил на сите Apple центри. Продавницата во Токио е сместена на Омотесандо улицата, каде се и другите луксузни брендови. На отварањето присуствуваше Ангела Ахрендс, поранешна директорка на Burberry, која неодамна беше најмена од Аппле да ги надгледува продажбата и продавниците. […]

Прочитај повеќе

Кина и фалсификат, што има изненадувачко тука? :) Аpple има официјални Apple продавници во Пекинг и Шангаи, но не и во градот Кунминг во јужна Кина каде блогерката BirdAbroad, заедно со својот сопруг, откри три продавници кои се претставени како Apple Store, официјални брендирани продавници за гигантот. Продавниците изгледале официјално, блогарката вели дека се продавале […]

Прочитај повеќе