Овој петок по 6-ти пат се случува меѓународната акција „Winter bike to work day“, a по 4-ти пат и во Скопје. Целта на оваа акција е да се популаризира возењето на точак и во зима. Граѓаните може да се регистрираат на официјалниот сајт и да си даваат меѓусебна поддршка. На сајтот може да видите и дека има светско пријателско […]

Прочитај повеќе

Се почна од еден твит. Се сподели идејата, се здружија твитерџиите и се организираше првиот неформален велосипедски настан Критична маса #НаТочак. Околу стотина велосипедисти се појавија на улиците на првoто возење низ Скопје. Се организираше и второ возење, и трето, четврто, и петто, и шесто… А на 27.02 ќе се случи и ново десетто возење. […]

Прочитај повеќе