Stellarium e апликација за вашиот телефон. Претпоставуваме дека повеќето од вас се запознаени со PC верзијата преку која го истражувате ноќното небо директно од вашиот екран. Но, што доколку посакате да излезете надвор и да дознаете како се викаат ѕвездите, планетите и небесните тела во правецот во кој гледате? Едноставно вклучете ја апликацијата, насочете го […]

Прочитај повеќе

За да се впуштите во вселенски истражувања нема потреба од одење подалеку од вашиот компјутер, или телефон. Во оваа прилика, ве запознаваме со корисни сајтови и апликации кои ќе ви помогнат да ги истражите ѕвездите, да ги посетите планетите или да се изгубите во универзумот. Сево ова, од удобноста на вашата направа. Сјајот на ѕвездите […]

Прочитај повеќе

Објавувањето на куп разголени фотографии на холивудските ѕвезди ги засени сите други вести, викендов и почетокот на неделата. Вообичаено ваквите објави не можат да поминат без 4chan и Rеddit од каде сликите се преселија насекаде по Интернет. Џенифер Лоренс, Кејли Куоко, Риана се само дел од стотината имиња кои се на листата на разголени фотографии. […]

Прочитај повеќе

Кристофер Чејни, 35-годишен хакер, се соочи со можни 60 години затвор откако се покажа дека е виновен за девет обвиненија за крадење на лични податоци. Тој најверојатно нема да ја добие максималната казна, но можно е да добие неколку години затвор и парична казна до 2,2 милиони долари која ќе ја плати како оштета на […]

Прочитај повеќе

Ако ги следите сите инвестиции во стартапите ќе откриете дека голем број на популарните личности се помалку гикови и заинтересирани за технологијата. Инвестицијата е привлечна бидејќи стартапите имаат добар бизнис потенцијал, бидејќи технологијата е лесна за разбирање лесно е и да се стави во бизнис контекст, да се дојде до идеја како да се профитира […]

Прочитај повеќе

Google работи на план да ги привлече популарните ѕвезди на Google+ и со тоа да ја направи попопуларна мрежата, пишува CNN. Иако Google+ сè уште нема корпоративни профили кои би биле еквивалентни на Facebook фан страни, сепак се работи на начин да се верификува идентитетот на истите, како што тоа го прави Twitter, каде верификуван […]

Прочитај повеќе