Се почна од еден твит. Се сподели идејата, се здружија твитерџиите и се организираше првиот неформален велосипедски настан Критична маса #НаТочак. Околу стотина велосипедисти се појавија на улиците на првoто возење низ Скопје. Се организираше и второ возење, и трето, четврто, и петто, и шесто… А на 27.02 ќе се случи и ново десетто возење. […]

Прочитај повеќе