Има двојно повеќе краудсорсинг проекти во Македонија во однос на минатата година, со над 20 активни проекти, вели Борис Ристовски кој го објави своето истражување на Engage.mk. Но, иако има повеќе проекти и се повеќе корисници дознаваат за концептите за краудсоурсинг и краудмапинг, сепак само 7 отсто од околу 964 испитаници се изјаснија дека учестувале […]

Прочитај повеќе