Лондонската полиција ќе се обиде да предупреди сите кои се рекламираат на пиратски сајтови. Ова е нов обид на властите во Британија да се справата со пиратите откако забраната на торент сајтовите не вроди со плод. Оделот за интелектуална сопственост, PIPCU, во соработка со Project Sunblock, ќе пласира полициско предупредување на местото за реклами на […]

Прочитај повеќе

Контроверзниот пиратски сајт The Pirate Bаy ќе ја напушти Шведска поради легални закани, и ќе се обиде да се укотви или во Норвешка или во Шпанија од каде ќе продолжи да им пркоси на Холивуд. До сега хостингот на сајтот му беше обезбеден од Пиратската партија на Шведска, најголемата пиратска партија со две места во […]

Прочитај повеќе