Celebrity ја анализира вашата фотографија и ви прикажува на која позната личност личите. Оваа алатка се разликува од морето слични алатки од Facebook по тоа што знае да ве изненади со прецизните резултати. Едноставно поставете URL од вашата фотографија или пак аплоудирајте една за да лицето од истата се процесира и споредува со фотографии од […]

Прочитај повеќе

Wikipedia најавува нова содржина, WikiVIP ќе им овозможи на познатите и на значајните личности да го остават својот глас снимен за следните генерации. WikiVIP е всушност акроним за Wikipedia Voice Intro Project. Прв на проектот се приклучи англискиот актер Стивен Фрај кој додаде секвенца од својот глас на неговата Wikipedia страна. На проектот се приклучи […]

Прочитај повеќе

Google+ постојано се надоградува благодарејќи на грешките на останатите друштвени мрежи и присвојувајќи ги нивните најдобри иновации. Најновата новина што Google+ ја презентираше е верификацијата на официјални профили, поточно профили на славни личности, следејќи го примерот на Twitter кој го користи истиот концепт веќе подолго. Како што реков, Google+ си позајмува тоа што е корисно. […]

Прочитај повеќе

Google работи на план да ги привлече популарните ѕвезди на Google+ и со тоа да ја направи попопуларна мрежата, пишува CNN. Иако Google+ сè уште нема корпоративни профили кои би биле еквивалентни на Facebook фан страни, сепак се работи на начин да се верификува идентитетот на истите, како што тоа го прави Twitter, каде верификуван […]

Прочитај повеќе