Неколку оператори во САД имплементираа нова практика во борба со споделувањето на пиратски содржини на Интернет, пишува Mashable. Новиот систем има за цел да ги образува корисниците за авторските права или да ги спречи да симнуваат. Copyright Alert System е целосно автоматизиран и ја зголемува казната од предупредувачка пошта до драстично намалување на интернет брзината […]

Прочитај повеќе