Facebook ќе им помогне на корисниците да ја препознаат лажната вест од Onion и други слични сајтови, вели BBC. Корисниците кои споделуваат сатирични вести сигурно знаат дека се работи за лажни вести, но проблемот, кој Facebook сака да го реши, e кај другите корисници кои ја гледаат споделената вест и не се сигурни дали изворот […]

Прочитај повеќе

Брејкинг.нет e нов сатиричен медиум кој објавува забавни вести од македонското секојдневие. Тука ќе прочитате дека „Тројца Хунзи се повредени во тепачка поради политичка криза во Македонија“, за како „Во Скопје е отворен Факултет за менаџмент менаџмент“ и како властите ќе обезбедат „Стипендија за последниот Македонец што не магистрирал“. Секако, сите наслови се пародии. Хунзите […]

Прочитај повеќе