Фудбалските судиите ја губат битката со технологијата. На следното светско првенство во Бразил во 2014 година ќе се користи технологија за да се одреди дали топката ја поминала гол линијата. Технологијата ќе биде прифатена откако ги помина првите тестови на Клубското светско првенство во Јапонија во декември (иако интересно немаше контроверзна ситуација), а втората проверка […]

Прочитај повеќе