Тешко е да се поверува дека компанија која започнала со својот развој како безбедносен проект за време на студената војна денес е една од највредните безбедносни компании во Европа. Ова е приказната за Avast, компанија која започна со работа во 1988 година во Прага. Avast е основан од Едуард Кучера и Павел Баудис. Г. Баудис […]

Прочитај повеќе

Во секој компјутер, една програма е задолжителна. Добро антивирусно решение е главната безбедносна порта која ве штити од сите оние кои сакаат да ја загрозат стабилноста на вашиот систем. Многу сопствениците на Windows 10 се задоволни од потенцијалите на Windows Defender, но многумина не сакаат да ја препуштат судбината на нивната безбедност во рацете на […]

Прочитај повеќе

Еден од најпопуларнитре бесплатни антивируси, Avast, ја купи компанијата Piriform. Ако не ви е познато името, најверојатно ви е познат нивниот софтвер CCleaner. Piriform е девелопер на софтвер за оптимизација на работата на компјутерите и за отстранување на несаканите фајлови. Компанијата има неколку производи, а досега CCleaner е преземен над 2 милијарди пати. Avast веќе […]

Прочитај повеќе

Со оглед на високата финансиска, пренослива и чувствителна вредност, техничките помагала како лаптопи, таблети и телефони се првото нешто што ситните крадци го забележуваат. Претходно, ве известивме како да пробате да ја пронајдете вашата направа, како лаптоп, со бесплатниот софтвер Prey или пак Find My Device услугата која е достапна за сите Windows 10 направи. […]

Прочитај повеќе

Avast и AVG се помеѓу најпопуларните анти-вируси, а наскоро двата ќе доаѓаат под ист бренд, откако Avast потроши 1,3 милијарди долари за својот лут ривал, јави Tech.eu. По спојувањето Avast ќе има вкупно 400 милиони корисници и со тоа ќе биде можеби најголемата анти-вирус компанија. Avast се подготвува за иднината во која најголем предизвик ќе […]

Прочитај повеќе

Доколку го користите антивирусот AVG за да се заштитите од злонамерен софтвер, сега може да е вистинскиот момент да го промените антивирусот. Чешката компанија на видео на својот YouTube канал објави кои податоци ги собираа и кои ги споделуваат за заработка. Антивирусот е бесплатен, па продажбата на податоците е еден од начините на монетаризација на […]

Прочитај повеќе

Без разлика колку редовно го користите вашиот паметен телефон и за која намена го користите, секогаш можете да го збогатите со некоја нова апликација. Иако Android телефоните доаѓаат со веќе преинсталирани апликации, сепак Google Play изобилува со над 800.000 други апликации, некои интересни, некои здодевни, и некои кои едноставно мора да ги имате. Any.DO е […]

Прочитај повеќе