Татјана Џамбазова, од Autodesk е „Technology Whisperer“ и е еден од лидерите на Reality Capture initiative на Autodesk. Во овој говор зборува за рекреирањето на реалноста во дигиталниот простор и како ова може да се искористи. Секако една од примените на оваа технологија ќе бидат виртуелната реалност и 3д принтањето. За можностите на технологијата изгледајте го […]

Прочитај повеќе

Со само 22 години, Стефан Митров, основачот на 3Д-академијата M3DS, е најмладиот авторизиран тренинг инструктор на Autodesk. Академијата доби признание од Epic Games, кои официјално ја поддржаа академијата. Неодамна добија и признание од Autodesk за најбрзорастечка Autodesk академија. Дел од знаење и искуството на г. Митров доаѓа од практична работа, работа на разни проекти во повеќе студија во […]

Прочитај повеќе

Autodesk презентираше 3Д принтер кој може да принта навистина големи предмети, и со тоа надмина една од најголемите пречки во развојот на оваа револуционерна технологија. Со Project Escher сега може да се креираат комплексни работи, но она по што навистина се разликува од останатите е што принтерот многу повеќе наликува на производна лента во фабрика, […]

Прочитај повеќе

HoloLens на Microsoft се покажува како фантастична алатка за проширената реалност, дури и Autodesk го користи во комбинација со Fusion 360. Прашањето е дали светот е подготвен за проширената реалност? Се сеќавате на Google Glass?

Прочитај повеќе

Продолжува трендот на бесплатна понуда на професионален софтвер и алатки за училиштата и студентите. Сега Autodesk ги понуди AutoCAD, Sketchbook, 3D Max и Maya бесплатно на студентите и училиштата во 188 држави. „Начинот на кои ги правиме работите се менува навистина брзо и потребна ни е поголема работна сила подготвена за новите производствени и конструктивни […]

Прочитај повеќе

Најголемиот креатор на софтвер за 3Д моделирање, Autodesk, влегува во хардвер пазарот со цел да го револуционизира 3Д печатењето. Компанијата објави дека наскоро доаѓаат два нови производи под нивниот бренд отворена платформа – Spark и 3Д-принтер произведен од Autodesk. Spark ќе биде отворена софтверска платформа која ќе овозможи подоверливо и едноставно печатење на 3Д модели. […]

Прочитај повеќе

Photofly е неверојатно лесна алатка за користење на Autodesk Labs, и e кул начин да креирате 3Д модели од разни реални проекти околу вас користејќи сет на фотографии.

Прочитај повеќе