„Велосипед кога сакате, мотор кога ви е потребен“ е мотото под кое хрватскиот производител на електрични автомобили Rimac го претстави својот нов производ – електричниот мотор Greyp G-12. Моторот има комбиниран погон, а без дополнително вртење на педалите може да достигне брзина од 65 km/h. Со полна батерија ќе може да поминете 120 километри, по […]

Прочитај повеќе

Над 165 „супер-полначи“ кои ќе ја полнат батеријата на електричните автомобили за околу 30 минури ќе бидат инсталирани ширум Естонија, во секој естонски град и село ќе има по еден полнач, а на автопатите ќе има на секое 60 километри, пишува Estonian World. Со овој проект Естонија, која е една од најразвиенит ИТ земји во […]

Прочитај повеќе