Девет од шеснаесет девелопери кои започнале со развивање на апликации или сопствени проекти за Google Glass, предвремено ги прекинале проектите. Најголемата причина за ова е недостатокот на корисници и ограничувањата на уредот, велат развивачите за Reuters. Секако, без разлика на бројот на корисници на уредот, остануваат апликациите кои се креираат за специфична намена за помош […]

Прочитај повеќе

Google објави презентација за Google Glass од неодамнешната SXSW конференција во Oстин, Тексас, во која програмерот Тимоти Џордан го објаснува Mirror API-то кое ќе се користи за креирање сервиси за наочарите со проширена реалност. Тој вели дека ја прави оваа презентација бидејќи има луѓе кои „можат да инспирираат интересна дискустија и иновација за оваа API”. […]

Прочитај повеќе

Вака изгледа преку „стаклото“, вели Google во своето ново видео во кое го покажа интефејсот на нивниот проект Google Glass. Се работи за футуристичките наочари со екран, проширена реалност и гласовно пребарување кои според Google ќе ни го револуционизира погледот врз светот. Google уште пред година дена ги покажа овие неверојатни наочари, но освен тоа […]

Прочитај повеќе