Еден од серверите на компанијата за сајбер безбедност Mandiant беше цел на хакерски напад. Кампањата хакерите ја нарекоа #LeakTheAnalyst, а податоците ги споделија на Pastebin. Mandiant се безбедносни експерти кои се фокусираат на анализа. Компанијата од 2014 година е дел од FireEye, пишува Next Web. Сепак, експертите кои ги погледна споделените податоци, тврдат дека од нападот […]

Прочитај повеќе

Хактивистите Anonymous со своите хакерски напади им помогнале на Mandiant во нивната потрага по сајбер напаѓачите кои ги напаѓаат САД, известува Huffington Post. Во 2011 година како дел од активностите на Anonymous насочени против HBGary, групата  ги објави профилите на корисниците на rootkit.com преку Twitter профилот на  директорот на HBGary. Иако нападот е од пред […]

Прочитај повеќе

Кина сепак стои зад сајбер нападите во САД, тврди безбедносната компанија Mandiant кој објави документи во кој покажува дека Кина ја зајакнува својата сајбер „војска“. Mandiant ја следи групата APT1 која од 2006 година е „заслужна“ за стотина терабајти податоци украдени од најмалку 141 организација, од 20 различни индустрии. APT1 е Втор оддел на Народната ослободителна армија […]

Прочитај повеќе