Со 6 милијарди часови потрошени на гледање видео секој месец, YouTube е центарот на интернетот. Затоа и листата на најпопуларните видеа за 2013-та година е можеби најрелеватната листа која може да ни каже кako се движат глобалните трендови и интернет културата. Од апсурдната песна Fox на Yvis до интернет феномени како Harlem Shake до пародија […]

Прочитај повеќе

Интернет феномент Harlem Shake, кој всушност е танц од 80-тите со движење како пијаница, покрај глобалната популарност, достигна и неверојатна бројка на видеа во Македонија. Во моментот на YouTube се наоѓаат повеќе од 40.000 Harlem Shake видеа oд ширум светот кои се прегледани над 175 милиони пати. Што се однесува за локалната „танцувачка сцена“, најдовме […]

Прочитај повеќе

Само што престанавме да играме Gangnam Style, се појави нов луд танцувачки феномен кој одеднаш го опфати интернетот. Се работи за Harlem Shake, оригинален танц од 80-тите со движења како пијаница, кој сега се враќа во живот со куп откачени видеа на YouTube во кои играат луѓе од различни професии, од војници, до цели американски […]

Прочитај повеќе