Борд на Европски Студенти по Технологија – БЕСТ Скопје ви го најавува десеттото јубилејно издание на најголемиот европски инженерски натпревар – EBEC, кое оваа година ќе се одржи од 18 – 21 декември во просториите на овогодинешните партнери – Аptiv и Johnson Matthey. EBEC (European BEST Engineering Competition) е натпревар којшто се одржува во три […]

Прочитај повеќе

Во организација на не-профитниот Борд на европски студенти по технологија (BEST), од 4-ти до 6-ти декември ќе се оддржи петтиот локален Eвропски BEST инженерски натпревар. На EBEC право на учество ќе имаат сите студенти кои сакаат да се истакнат со своите инженерски вештини во тимско креирање на направа или во решавање на проблеми. Победниците ќе […]

Прочитај повеќе

Студентската организација BEST Скопје по четврти пат го организира инженерскиот натпревар EBEC (European BEST Engineering Competition) со мотото „Запали ја светилката, пронајди го решението“, кој ќе се одржи од 25 до 27-ми февруари во просториите на ФЕИТ/МФС. Студентите оваа година ќе може да се натпреваруваат во две категории: Team Design и Case Study, а решенијата […]

Прочитај повеќе