Job Fair Vol. 2 е отворен настан на кој студентите ќе се запознаат со компаниите, кои пак ќе можат преку нивното CV да најдат таленти за идни вработувања. Саемот за вработување и кариера е закажан од 5 до 7 мај, на комплексот технички факултети и, за прв пат на Факултетот за дизајн на мебел и […]

Прочитај повеќе

Во организација на не-профитниот Борд на европски студенти по технологија (BEST), од 4-ти до 6-ти декември ќе се оддржи петтиот локален Eвропски BEST инженерски натпревар. На EBEC право на учество ќе имаат сите студенти кои сакаат да се истакнат со своите инженерски вештини во тимско креирање на направа или во решавање на проблеми. Победниците ќе […]

Прочитај повеќе

Студентската организација BEST Скопје по четврти пат го организира инженерскиот натпревар EBEC (European BEST Engineering Competition) со мотото „Запали ја светилката, пронајди го решението“, кој ќе се одржи од 25 до 27-ми февруари во просториите на ФЕИТ/МФС. Студентите оваа година ќе може да се натпреваруваат во две категории: Team Design и Case Study, а решенијата […]

Прочитај повеќе