Група на ентузијасти нуди 10.000 долари за оној кој ќе развие добар код кој би можел од VideoLAN да го имплементираат во VLC, мултимедијалниот плеер со отворен, и да овозможи гледање на видео содржината директно преку торент датотеката. Огласот во кој се бара фриленсер е објавен на Elance, а неговата задача би била да направи […]

Прочитај повеќе