Безбедносната фирма Raytheon има развиено софтвер Riot кој собира информации од друштвените мрежи за да ги следи корисниците и да го предвиди нивното идно однесување, налик на „Google за шпиони“, пишува англискиот Guardian. Софистицираниот Riot ги следи друштвени мрежи и други сајтови, и помага да се креира целосен профил на корисникот, од кои му се […]

Прочитај повеќе