Корисниците на едни од најпопуларните додатоци за фитнес Garmin, од минатата недела немаат пристап до своите податоци. Причина за ова се хакерски напади врз сервисите кои ги нуди компанијата. Причината за недостапност на сервисите е ransomware WastedLocker. Пристапот до сервисите на Garmin е недостапен глобално, јави BleepingComputer, чии извори потврдуваат дека малициозниот код е причина […]

Прочитај повеќе

Хакерска група бара 3,6 милиони долари да ја вклучи повторно мрежата во медицински центар во Холивуд. Засега е непознато која група стои зад нападот, но трендот да се користи ransomware е очигледен, иако овој пат наместо лични компјутери и податоци, станува збор за болница. Откупот треба да биде исплатен во 9.000 биткоини. Нападот е направен […]

Прочитај повеќе

Мајкл Дел најави дека сака да ги откупи сите акции од Dell, и да ја врати компанијата во приватна сопственост. Oткупувањето ќе го тргне Dell од јавната берза Nasdaq, што ќе му даде одврзани раце на основачот и директорот Дел, 47, да го реорганизира третиот најголем производител на PC-ија и да го направи поконкурентен на […]

Прочитај повеќе