Откако основниот модел на Raspberry Pi се покажа како полн погодок, фондацијата одговорна за мини PC-то излезе со нова поедноставна и уште поевтина варзија која чини само 25 долари. Новиот Raspberry Pi – Model A има помалку меморија и нема мрежен приклучок, но затоа енергетската ефикасност му е значително подобрена, што овозможува да се напојува […]

Прочитај повеќе