Божиќниот твит на Нил ДеГрас Тајсон повторно ги разгори страстите на верниците. Овој пат твитот е споделен над 75.000 пати, што е своевиден рекорд за познатиот астрофизичар. Станува збор за твит во кој тој зборува за човек роден на 25 декември кој го промени светот пред да наполни 30 години, но не станува збор за […]

Прочитај повеќе

Освен што предизвикуваат насилство (нели?), видео игрите можат да бидат огромно помагало во едукација на помалите корисници. Пример за тоа се  неколку професори од САД кои во сорабока со Valve ја користат Portal 2 за полесно да им ги објаснат математичките дисциплини на своите ученици, пишува CNET. Професорот Камерон Питман од Тенеси, кој и самиот […]

Прочитај повеќе